Uutinen – 7.5.2024

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus Ujuni Ahmedille ja Elina Hirvoselle Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin -kirjan tekemisestä

""

Suomen Punainen Risti myöntää Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin -kirjan tekijöille Ujuni Ahmedille ja Elina Hirvoselle tärkeästä keskustelunavauksesta ja koskettavasta kuvauksesta nuorista ja lapsista, jotka ovat jääneet monien palveluiden saavuttamattomiin ja kohtaavat monia ongelmia.

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin pohjautuu Ujuni Ahmedin omiin kokemuksiin maahanmuuttajataustaisena naisena suomalaisessa yhteiskunnassa, ja kertoo myös laajemmin maahanmuuttajataustaisten tyttöjen kohtaamista ongelmista. Kirjan pohjalta syntynyt Kansallisteatterin näytelmä on myös osaltaan vahvistanut maahanmuuttajataustaisten tyttöjen ja nuorten mahdollisuutta saada äänensä kuuluviin suomalaisessa yhteiskunnassa.

"Ahmedin ja Hirvosen tekemä kirja on tärkeä yhteiskunnallinen puheenvuoro, joka kannustaa laajemminkin etsimään ratkaisuja lasten ja nuorten pahoinvoinnin vähentämiseksi", sanoo Suomen Punaisen Ristin hallituksen puheenjohtaja Elli Aaltonen.

Lue lisää SPR:n tiedotteesta

Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä

Ahmedin ja Hirvosen kirjasta syntyi myös upea ja puhutteleva näyttämöteos Kansallisteatterin Suurelle näyttämölle. Satu Linnapuomin ohjaama esitys sai ensi-iltansa 21.9.2023. Yleisö- ja arvostelumenestykseksi noussut esitys jatkaa Kansallisteatterin ohjelmistossa myös syksyllä 2024.

Lue lisää ja osta liput

Ohita esitysten esittelykaruselli

Tulevia ensi-iltoja

""

Jäniksen vuosi

Arto Paasilinna ‒ Kristian Smeds
Loikkien vapauteen!
Suuri Näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Eerika Rantasen tähänastinen elämä

Juha Jokela, Kaisa Hela, Ria Kataja & Eeva Soivio
Sydämellinen kasvutarina kolmen upean näyttelijän esittämänä!
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Angels in America

Tony Kushner
Suurteos rakkaudesta ja toivosta maailmanlopun aattona
Pieni näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Hulluja satuja

Paula Norosen ja Minna Kivelän satujen pohjalta
Henna Tanskanen ‒ Helena Vierikko
Kreisiä menoa Kansallisteatterissa
Taivassali
Tutustu ja osta lippu
""

Appelsiinit

Basim Kahar
Lohdun, muistojen ja särkyneiden haaveiden elegia
Maalaamosali
Tutustu ja osta lippu